Geen categorie

Terug van weggeweest

Hooooooii!

Het is een tijdje geleden, maar we zijn er weer! Ondertussen zitten we bijna halverwege ons 3de studiejaar en ga ik jullie bijpraten over wat er is gebeurd, waar we nu mee bezig zijn en wat er allemaal nog aan zit te komen dit jaar.

Het eerste halfjaar
Op 3 september was de zomervakantie officieel over en begonnen de lessen weer. We hadden de eerste periode alleen maar theorievakken: celbiologie, immunologie en biostatistiek. Celbiologie en immunologie werden gegeven als hoorcolleges met alle klassen van het derde jaar. Door het nieuwe curriculum hadden we al lang geen hoorcolleges meer gehad, dus dit was wel weer even wennen. Biostatistiek werd gegeven per klas in een klaslokaal, omdat dit vooral veel opdrachten maken was en rekenen met excel. Ondertussen zijn hiervan de tentamens geweest (eind oktober/begin november) en zijn we begonnen, en nog steeds bezig, met onze tweede periode.

In onze tweede periode krijgen we twee theorievakken; moleculaire biologie en biochemie van eiwitten, en een praktijkvak: immunologie praktijk. De theorievakken worden gegeven als een hoorcollege met alle klassen van het derde jaar. Immunologie praktijk duurt maar een halve periode en wordt per klas apart gegeven op het lab. Deze vakken zullen we afsluiten na de kerstvakantie met het tentamen.

Project
Ook hebben we de eerste en tweede periode een groot doorlopend project dat een half jaar duurt. Op dit moment zijn wij dus ook nog druk bezig met dit project. Voor het project hebben we een begeleider waarmee we één keer in de week vergaderen. Hier bespreken we onze resultaten, wat we deze week gaan doen op het lab en waar we tegenaan lopen. Hiernaast hebben we ook twee dagen van half 9 tot half 5 voor het project ingeroosterd. Op deze dagen kunnen we op het lab een plek kunnen reserveren om onze experimenten uit te voeren. Daarnaast plannen we zelf momenten in waarbij we met de projectgroep bij elkaar komen en werken aan ons onderzoeksverslag. Dit project zullen we ook afronden na de kerstvakantie met een posterpresentatie, onderzoeksverslag en assessment.

Minors
In het tweede halfjaar van dit schooljaar zullen we voornamelijk bezig zijn met onze minors. Een minor is een verbreding of verdieping van je studie en kan je doen binnen de Hogeschool Rotterdam of daarbuiten. Als verbreding van je studie kun je bijvoorbeeld iets in de richting economie gaan doen, maar de meesten kiezen voor een verdieping van hun studie. Bij de Hogeschool Rotterdam kunnen we uit vier richtingen kiezen: diagnostiek, proefdierkunde, biochemische research en moleculaire biologie research.

Wij hebben zelf alle drie gekozen voor de minor moleculaire biologie research. Zodra we hiermee bezig zijn, zullen we een update geven over onze eigen ervaringen.

– Anna

Plaats een reactie