Over

Hoi allemaal!
Wij zijn Kes, Anna en Charlotte. Wij zijn drie tweedejaarsstudenten Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek (BML) aan de Hogeschool Rotterdam. Vanaf jaar 1 zitten we bij elkaar in de klas. Sinds dit jaar hebben we besloten om online ambassadeur te worden. Dit houdt in dat wij, samen met nog een aantal studenten en docenten, de social media accounts van BML beheren. We posten alles wat te maken heeft met de opleiding, zowel de leuke als minder leuke kanten.
Wij hebben besloten om met z’n drieën een blog te beginnen. We zullen hier schrijven over onderwerpen die relevant zijn voor (aankomende) BML studenten. Dit zal gaan van eerstejaars roosters en een plattegrond van de school tot het kiezen van een minor en stages.

Kes
Ik ben Kes en ik ben 19 jaar. Ik ben online ambassadeur geworden omdat ik het leuk vind om dingen te delen over de opleiding en ik hoop jullie met onze posts te kunnen interesseren.

Mijn hobby´s zijn gamen, fotograferen en sporten. Jullie zullen hier en daar misschien wat foto´s voorbij zien komen die ik heb gemaakt zodra dat bij het onderwerp van de post past. Schrijven zoals ik hier doe is eigenlijk geen hobby van mij (nog niet). Als ik mijn Nederlands docenten van de middelbare school moet geloven ben ik er ook helemaal niet goed in. Dat weerhoudt me er niet van om toch blogposts te schrijven over de opleiding en het (studenten)leven er om heen.

Voel je vrij om van alles te vragen, wij als studenten weten hoe moeilijk een studiekeuze kan zijn en de vragen die er door je hoofd kunnen spoken.

Kes

 

Anna
Ik ben Anna, 19 jaar en een tweedejaars studente BML. Ik ben begonnen met deze studie omdat ik op de middelbare school vakken als biologie, scheikunde en wiskunde interessant vond en hier ook goed in was. Ook vind ik het leuk om dingen op te lossen en detectives te kijken. Door te combineren waar ik goed in ben en wat ik leuk en interessant vind, ben ik terecht gekomen bij BML. 

Soms is het best een pittige studie, maar als je nieuwsgierig bent, de eerdergenoemde vakken interessant vind en alle leerstof goed bijhoudt is het zeker te doen. 

Naast studeren houd ik me veel bezig met muziek, hockey ik en geef ik bijles. Daarnaast ga ik naar de kerk en spreek ik veel af met vriendinnen.
Een vol maar leuk (studenten)leven dus.

Schermafbeelding 2017-11-20 om 13.50.47

Charlotte
Ik ben Charlotte en ik ben 19 jaar. Ik vind het erg leuk om jullie een kijkje te geven in het leven van een BML student en over de opleiding te vertellen.

Mijn hobby’s zijn tekenen, bakken, golfen en gamen. Ook vind ik het erg leuk om met social media bezig te zijn. Ik vind het leuk om jullie over deze opleiding te kunnen vertellen en hoop dat ik jullie een goede indruk kan geven over hoe het er allemaal aan toe gaat als student.

Een studiekeuze maken kan (zoals ik zelf gemerkt heb) er lastig zijn. Ik had hier zelf veel moeite mee. Voordat ik deze opleiding koos had ik een andere opleiding gekozen, dit bleek al snel niks voor mij te zijn en daar ben ik toen mee gestopt (begin 1e jaar). Na veel op internet kijken en zoeken heb ik mij voor BML ingeschreven en zo ben ik hier beland.

IMG_0017