Algemeen

Roosters

Hoe ziet zo´n rooster van een eerstejaars er nou uit? Verandert dat elke week, zit ik tot laat op school? Heb ik nog wel tijd voor mijn training op dinsdag en hoe zit het met die donderdagavond? Vragen die ook bij ons door het hoofd gingen.

Sinds dit schooljaar (2017/2018) is de opleiding BML begonnen met een nieuw curriculum. Een jaar is verdeeld in 4 periodes van 8 weken waarin 1 vak centraal staat, in dit jaar begint periode 1 met Chemisch Rekenen. Vakken zoals statistiek, chemie etc. zitten in dit vak verweven. Na 2 van zulke periodes is er een project van 3 weken. Per jaar heb je dus 2 projecten waar je vaak uit 2 onderwerpen kan kiezen, de vakken die in de 2 voorgaande periodes gegeven zijn.

Rooster
Jaaroverzicht

Elke periode heb je een ander rooster, maar per week zijn de roosters eigenlijk altijd hetzelfde. Soms verplaatst er een les, dit is echter zeldzaam.
Er zijn 2 dagdelen waarin je les kan hebben: van 08:30 tot 12:10 en van 13:00 tot 16:40 (de favoriet onder de meeste studenten).

Vaak heb je 4 dagdelen les. Er zijn dus regelmatig vrije dagen. Er is een dagdeel theorie (T), instructie (P2), laboratorium (P3) en uitwerking (P4). (Zie de foto onder deze alinea). In het blok theorie ga je aan de slag met opdrachten uit boeken en worden er korte colleges gegeven. In het deel instructie wordt er dieper ingegaan op de theorie nodig voor de practica en ga je alle proeven voorbereiden. Je maakt een flowschema en zorgt ervoor dat je meteen aan de slag kan zodra je op het lab staat. In het blok laboratorium sta je op het lab en voer je de proeven uit. In het blok uitwerking werk je de opgaven uit die bij het practicum horen en krijg je vaak nog theorie over berekeningen. Ook werk je je labjournaal bij.
Naast deze 4 dagdelen is er soms een studieloopbaancoaching (SLC) les ingepland, daarin word je begeleid en maak je verschillende opdrachten die je verder helpen in deze studie.

Rooster
Weekrooster van een eerstejaars

Bovenstaande foto is een voorbeeld van een weekrooster van een eerstejaars.

  • De lokalen zijn als eerst te zien, bijvoorbeeld AP.C01.010. Dit is een lokaal op locatie Academieplein, vleugel C, eerste verdieping lokaal 010.
  • De naamcodes van docenten achter de lokalen zijn vervaagd in verband met de privacy. Normaal gesproken zie je daar dus de docent die het vak geeft.
  • De vakcode staat onderaan, bijvoorbeeld BMLBIO11T. Dit is het vak biologie, de T staat voor het deel theorie.

Naast de lessen is er altijd nog zelfstudie. Het aantal uren zelfstudie verschilt per student, maar iedereen heeft genoeg tijd over om leuke dingen te doen en bijvoorbeeld te werken.

Hebben jullie nog vragen wat betreft roosters of vrije tijd? Laat het ons weten!

Groetjes,

Kes

Plaats een reactie